Szolgáltatásaink

Klíma és klímarendszerek, fűtésrendszerek és szellőzők forgalmazásával, szerelésével és karbantartásával foglalkozunk.

Klíma berendezések

Nagy gyártók kiváló minőségű klíma berendezéseit forgalmazzuk. Tekintse meg kínálatunkat!

Elérhetőségek

Vasi Alfa Bau Kft.

Cím: 9700 Szombathely,
Zanati út 41.
ügyvezető
+36308645499
Ügyfélszolgálat
+36302206643
E-mail:
info@alfabau.hu
Cégadatok

Cégadatok

Vasi Alfa Bau Kft.

9700 Szombathely, Semmelweis u. 16.

Iroda: 9700 Szombathely, Zanati út 41.

Adószám: 25393796-2-18

Cégjegyzékszám: 18-09-112672

Weiland Barna ügyvezető, tel: +36308645499, e-mail: barna.weiland@alfabau.hu

Dégi-Monostori Marietta gazdasági vezető, tel: tel:+36302206643, e-mail: degi.marietta@alfabau.hu

Nyitvatartás

Nyitvatartás

Irodánk hétköznapokon 8,00 és 14,00 óra között van nyitva.

Telefonszám:

+36308645499

+36302206643Fűtés klímával


Az, hogy a nyári kánikulában az emberek többsége olyan helyiségek után vágyik, ahol klímaberendezés működik, már mindenkinek természetes. De a klíma nem csupán a hőség enyhítésére szolgál! Ha gazdaságos és optimalizált fűtési megoldást szeretne lakásába, vállalkozása helyiségeibe, akkor is lehet klíma a megoldás.

A közismert fűtési rendszerek, mint a fával, szénnel, olajjal vagy gázzal üzemelő kályhák, kazánok, különböző hatékonysággal alakítják át a fűtőanyagot hővé, valamennyire jellemző, hogy a felhasznált, magas áron beszerzett fűtőanyag jelentős része veszendőbe megy. Elképzelhető, hogy az elektromos árammal működő klímaberendezés hatékony energiafelhasználást biztosít? Igen!

A modern klímaberendezésekre az emberek többsége úgy tekint, mint a nyári komfortérzetet biztosító készülékre, ami bár behatárolható nagyságú költséggel jár, de megkönnyíti a hőség elviselését. De télen? Amikor az elektromos áram ára egyébként is magas? Nos, a modern klímákat úgy tervezik, hogy egész évben, télen-nyáron biztosítsa a különböző helyiségek megfelelő hőmérsékleten tartását. A különböző gyártók, az új technológiai fejlesztéseket felhasználva egyre jobban optimalizált energiafelhasználású berendezéseket kínálnak. Hogy miért hatékonyak ezek a berendezések, annak megértéséhez a különböző készülékek SCOP értékei adnak eligazítást.

Az SCOP a szezonális teljesítmény együttható. Ez azt jelenti, hogy fűtési szezonra vonatkozó érték, amit az éves fűtési igény és a felhasznált energia arányában kapunk meg, mutatja a klíma berendezések energiahatékonyságát. Minél magasabb tehát az SCOP érték, annál hatékonyabb a kifizetett energia felhasználása.

Ezt egy egyszerű példával lehet alátámasztani. Amennyiben egy klímaberendezés 100 kW elektromos áram felhasználásával 520 kW hőt állít elő, akkor az SCOP érték 5,2.

A klímaberendezések ráadásul – ellentétben a hagyományos fűtési megoldásokkal –, nem működnek folyamatosan. Ha a készüléket úgy állítjuk be, hogy a fűtött helyiségekben állandó 22 Cº hőmérsékletet biztosítson, akkor csak akkor fűt, ha a hőmérséklet ezen érték alá csökkent. Ha a hőmérséklet a beállított érték alatt van, akkor a berendezés pl. 200 watt (2 darab nagy fényerejű izzólámpa teljesítménye) fogyasztással üzemel, de akár 1300 watt (több, mint hatszoros) teljesítményt ad le. Amikor azonban a szoba hője eléri, vagy meghaladja a beállított értéket, akkor a klíma lekapcsol és addig, amíg a hőmérséklet a megadott érték alá csökken, nem is kapcsol be! Lehet, hogy a klíma csak 25-30 percet működik egy óra alatt, így az óránkénti 200 watt fogyasztás csak 100 watt!

A klímaberendezések árammal működnek, ezért nem elhanyagolható tényező az áram ára sem. Nos, aki klímaberendezéssel fűti helyiségeit, igényelheti a nagyon kedvezményes H tarifát is.

A H tarifa a fűtési szezonban igényelhető a legalább 4,1 SCOP értéket teljesítő berendezésekre, ára pedig nem több, mint az éjszakai áramé. Hogy ez mennyire kedvező, azt bizonyítja, hogy már ma is nagyon sokan az éjszakai áram használatával látják el háztartásukat meleg vízzel.

A klímaberendezéssel megvalósuló fűtés persze nem csak a hálózatból nyert villamos energiával működik, de a készülékek használhatók geotermikus energia felhasználásával is, ami még jobban csökkenti az energiaköltségeket. A készülékek összekapcsolhatók az okos-házak rendszereivel, így a ház egyéb okos-rendszereivel is szinkronizálhatók. Működtethetők akár WiFi eszközökkel is.

Beszerelése gyors. Amíg egy hagyományos fűtési rendszert engedélyeztetni kell a hatóságokkal, ami a megrendeléstől a beüzemelésig tartó időt hosszúra nyújthatja, addig a klímaberendezést a megrendeléstől számított 24 órán belül beszereljük, néhány órán belül beüzemeljük. A szükséges papírmunkát természetesen mi végezzük el.

Rendelje meg korszerű, energiatakarékos fűtését az alábbi űrlapon, vagy a +36308645499 telefonszámon most!


További információk

* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!


Személyes adatok

!
!
!

Mit szeretne megvalósítani?

* Épület jellege:
!
!
!
!
!

CAPTCHA


Vissza az előző oldalra!
Vasi Alfa Bau Kft. - Magyar